Frukost på tre minuter blankt

Frukosten sägs vara dagens viktigaste måltid, men nu visar forskning att allt fler väljer att hoppa över dagens första måltid.

De som äter frukost klarar av måltiden på tre minuter.

Publicerad
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Annons
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Enligt den nygjorda undersökningen äter bara var tredje vuxen frukost i köket varje vardag. Andra äter sina flingor eller frukostsmörgås i sovrummet, eller till och med på toaletten, samtidigt som de gör sig i ordning för jobbet. 22 procent uppger att de klär på sig samtidigt som de äter frukost.

Ett växande antal säger också att de hoppar över frukosten eller köper mat på väg till arbetet eftersom kravet på att vara tidigt på jobbet ökar.

– Det är viktigt att äta frukost. Frukosten sätter igång förbränningen och ger både kroppen och hjärnan energi så att man orkar med dagens uppgifter, säger Mia Troberg Elonq, dietist på
Tasteline.com.

– Hoppar man över frukosten är risken stor att man är vrålhungrig efter ett tag och kanske väljer mindre bra mellanmål eller äter en för stor lunch. Genom att sprida ut matintaget över dagen håller man blodsockret också på en jämnare nivå, fortsätter Mia Troberg Elonq.

Den genomsnittliga tiden som vuxna i Storbritannien lägger på dagens första måltid är tre minuter och 15 sekunder, enligt undersökningen som
Daily Mail skriver om.

Omkring en femtedel i undersökningen äter bara upp hälften av frukostmaten eftersom de har så lite tid, medan mer än en tredjedel säger att de äter sin frukost på bussen eller tåget. En av sju äter vid skrivbordet minst en dag i veckan. Var femte erkänner också att de slänger i sig någon mat samtidigt som de går eller småspringer till bussen och jobbet.

– Man kan konstatera att frukost på språng har blivit vanligare. Mackor, smoothies och kaffe kan man köpa på vägen och äta på jobbet. Inget fel på det egentligen, men kolla gärna sockerinnehållet i smoothien, en del kan vara rena sockerbomber, tipsar Mia Troberg Elonq.

Undersökningen är gjord i Storbritannien på uppdrag av företaget som säljer frukostflingorna Weetabix.

RECEPTTIPS:
Frukost till vardags

LÄS MER:
Fixa din egen lyxiga müsli (Extern länk)

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons