ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Odell är som en Ofelia i direktsändning

Vad kan ett åtal mot Anna Odell och hennes simulerade psykos ge? SvD:s Clemens Poellinger resonerar kring vilken skada Konstfackseleven egentligen har åsamkat sin skola och vårt samhälle.

Clemens Poellinger
Publicerad

Anna Odell, vad var det som hände? Hur många artiklar, tv-inslag, debatt- och blogginlägg som helst har passerat, stora känslor har svallat sedan någon i januari tipsade Aftonbladet om att en Konstfackselev simulerat en psykos så skickligt att hon blivit intagen på S:t Görans psykakut.

Enligt oskrivna regler i mediemaskinfysik kom Anna Odell att i rekordfart bli Konstfacks mest namnkunniga elev. Med assistans av Galleri Brandstrom, som i samarbete med auktionshuset Bukowskis iscensatte ett graffitiverk av Konstfackselevkollegan Nug, bringade hon skolans namn i vanrykte. ”Vårt varumärke är så djupt draget i smutsen att det kommer att ta lång tid innan stora företag vill samarbeta med oss igen”, konstaterade Eric De Groat, chef på Konstfacks enhet för forskningsadministration och externa relationer i en SvD-intervju.

Laddar…