Muhammedtecknare stämmer holländsk politiker

Nu stämmer den danska tecknaren Kurt Westergaard den nederländska politikern bakom den islamfientliga filmen Fitna. SvD.se har sett den kontroversiella filmen av högerpolitikern Geert Wilders där Muhammedteckningarna visas sida vid sida med lemlästade kroppar och bilder från flera terrordåd.

TT, Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

Till tonerna av Grieg och Tchaikovsky visas bilder på tågbomberna i Madrid 2004, bombattackerna i London 2005 och de attackerade tvillingtornen på Manhattan den 11 september 2001. Lemlästade kroppar, blodiga barnansikten och halshuggningar varvas med citat från Koranen. Budskapet är tydligt – islam är förenligt med terrorism och förödelse. I slutet av den 15 minuter långa filmen hör man hur en boksida rivs ut.

”Ljudet ni hör kommer från telefonkatalogen. Det är inte min sak, utan upp till muslimerna själva, att riva ut de ondskefulla verserna ur Koranen. Stoppa islamiseringen. Bevara vår frihet”, står det i sluttexterna samtidigt som den omstridda danska teckningen av profeten Muhammed med en bomb i turbanen dyker upp i bild.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons