Juholt formar sin nya ledning

Ut med Thomas Östros och Ylva Johansson och in med Leif Pagrotsky och Veronica Palm. Så ser den socialdemokratiska valberedningens förslag ut för att rigga upp en ny laguppställning kring blivande partiledaren Håkan Juholt. Men det är inte säkert att Thomas Östros ger upp utan strid.

Publicerad
Annons

Igår presenterade valberedningen sitt förslag till nytt verkställande utskott (VU). Förslaget är enhälligt, men fortfarande saknas ett namn på den kvinna som ska ersätta Ylva Johansson. Det ska presenteras senare och redan är spekulationerna förstås igång där inte minst Lena Sommestad anses vara ett hett tips.

I förslaget ingår att Mikael Damberg från Stockholms län och ansvarig för de skolpolitiska frågorna ska ta över den ordinarie VU-platsen efter Thomas Östros. Redan i dag är han suppleant i VU och är alltså inget nytt namn, men han får en mer upphöjd position. Samtidigt ska tidigare näringsministern Leif Pagrotsky komma in som suppleant samt skatteutskottets vice ordförande Veronica Palm. Hon får den föreslagna partisekreteraren Carin Jämtins plats.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons