Börsen inget för ABBA

Sveriges internationellt mest framgångsrika grupp, ABBA, har omsatt miljardbelopp på sin musik. Men att satsa pengarna på börsen har inte varit bandmedlemmarnas melodi. Det visar en kartläggning som Dagens Industri har gjort.

SvD Näringsliv
Publicerad
Abba.

Abba.

Foto: OLLE LINDEBORG
Annons

Såväl Benny Andersson som Björn Ulvaeus har investerat pengar i fastigheter och båda har byggt upp små koncerner. Men att satsa pengarna på börsen verkar inte vara något som lockar. Det skriver Dagens Industri. Abba-Benny har genom holdingbolaget AB Nyckelbrädan bland annat satsat på att utveckla hotell Rival i Stockholm. Bolaget gjorde en vinst under förra året på drygt 49 miljoner kronor. Genom sitt bolag Benny Andersson Produktion har den forne Abba-medlemmen gjort en del investeringar i aktier, bland annat i det hårt pressade flygbolaget SAS. Under våren 2010 gjorde Andersson ett aktieköp om drygt 66 000 aktier i SAS och har sedan dess fortsatt sina investeringar i flygbolaget, skriver tidningen. Vid årsskiftet 2011-2012 hade innehavet ökat till 300 000 SAS-aktier.

Inte heller Björn Ulvaeus har varit någon storspelare på börsen. Genom sitt holdingbolag Kopparnäset Aktiebolag har Ulvaeus gjort en del fastighetsinvesteringar men enligt tidningen finns inga aktieköp registrerade. Detsamma gäller för Anni-Frid Lyngstad-Reuss som inte finns med i några svenska aktie-eller bolagsregister.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons