Thailand med rullstol

Hej! Julen 2005 var vi på Koh Lanta. Vi reste reguljärt, men hade det mesta bokat hemifrån. Skälet till att vi hamnade på Koh Lanta är att vår dotter åker rullstol när hon inte orkar gå längre, oftast kvällstid. Tack vare tidvattnet gick det bra att köra rullstolen på stranden då. Nu är vi lite sugna på Koh Lipe, men har fått olika budskap. Någon säger att den enda ön i Thailand med ”rullstolsvänliga” stränder är just Koh Lanta, vilket vi har lite svårt att tro. En kollega som just varit på Koh Lipe säger att det säkert går bra - folk drog barnvagnar på stranden. Vad är er uppfattning - Koh Lipe i synnerhet, men även andra öar? Vart ska man åka om man då och då behöver använda rullstol? Vi vill inte åka till Thailand à la programmet på TV4, utan vi vill ha något som är lite mindre exploaterat... Tack på förhand! /Med vänlig hälsning familjen Svahn, Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad
TOURISM AUTHORITY OF THAILAND
Foto: TOURISM AUTHORITY OF THAILAND
Annons

Ko Lipe är verkligen långt ifrån Phukets ljudnivåer och innehåll. Vackert, lugnt och med sköna bad, men kan tänka mig ett stort problem med att färdas hit i sällskap av rullstol. Ön saknar hamn. Just före Ko Lipe möter småbåtar (”långsvansbåtar”) den stora båten från fastlandets Pakbara för transport in mot land. Ibland tvingas man vada de sista metrarna.

Känns den proceduren genomförbar föreställer jag mig att stranden Ao Pattaya borde passa bra. Här finns gott om bungalows, och sandstranden har hårt packade partier som borde vara hyfsat lättframkomliga på hjul.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons