Äggröra
Stanning, omelett och äggröra. Kärt barn har många namn. När skidskyttekungen Björn Ferry kom ut med kokboken Ferry food, som vi lottar ut 5 ex av, var ägg en given ingrediens. Här är några smakprov.
Recept: Cathrine Schück i samarbete med Björn Ferry Foto: Martin Cederblad
LCHF MED BJÖRN FERRY
Små plättar av äggröra
8 plättar. Stek äggröran som små plättar, om du har en plättlagg, eller som små pannkakor. Servera dem varma med knaperstekt bacon och ost. De är även fina att äta kalla som mellanmål.
Till receptet
Omelett med kantareller och västerbottensost
2–4 portioner. Ät omeletten tillsammans med en sallad och skinka som hel måltid. Den passar också utmärkt som mellanmål.
Till receptet
Äggmuffins med Västerbottensost
10–12 muffins. Äggmuffins är enkla att göra och goda både varma och kalla. De kan ätas till frukost och mellanmål och som kvällsmums.
Till receptet
Ost- och skinkpaj med bladspenat
4 portioner. Nåja, nästan en paj i alla fall. Passar till lunch eller middag men är också ett jättebra mellanmål i stället för en smörgås.
Till receptet
Äggpannkakor med ost och skinka
8 pannkakor. Perfekt mat att ta med sig på en utflykt eller träning.
Till receptet
Ferry food
Inför OS 2010 la skidskyttekungen Björn Ferry om sin kost och från att ha ätit kolhydratrikt gick han över till en kost baserad på protein, fett och grönsaker; den så kallade LCHF-dieten. Nu släpper han en bok där han tillsammans med kostexperten Cathrine Schück tipsar om nyttig LCHF-mat, träning och mål.
Vi lottar ut
5 ex av
Ferry food. Skicka namn och adress till
koket.bok@svd.se
eller på ett vykort till
SvD/Köket, 105 17 Stockholm. Märk mejl eller vykort med
Ferry food.