Skulle skapa total tystnad på kontoret: ”Så korkat”

I början av 1900-talet glödde det om kreativiteten hos många uppfinnare. Ta en titt på 15 smått galna uppfinningar – varav fem har skickats in av SvD-läsarna.

Johan Lindberg
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Författaren Hugo Gernsback skapade i början av 1900-talet denna märkliga uppfinning för att få absolut tystnad omkring sig. Kan möjligen ha inspirerat till huvudpersonen i barnprogrammet ”Björnes magasin”, men fick annars aldrig något genomslag. Denna utsågs till SvD-läsarnas favorit när en omröstning gjordes om uppfinningar från förr: ”På något sätt seriös, men ändå så otroligt korkad”, skrev Micke Sillrén.

Den här uppfinningen från 1940-talet känns inte helt genomtänkt. Det är oklart vad den exakta nyttan var för hunden och dess ägare. Flera läsare har kommit med förslag. Så här skriver Anna: _”Jag kan inte se den utan att le, även om det känns lite taskigt mot kvinnan. Men det ser ju så märkligt ut, hur kunde någon uppfinna ett sådant hundkoppel? Jag tror att hundkopplet skulle användas av en person med svårighet att gå. Alternativt att kvinnan är blind. Men den känns inte klockren...”. _Om någon annan läsare har svaret så mejla gärna till johan.lindberg@svd.se. Ta nu gärna en titt på andra spännande uppfinningar här nedan!

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons