Synskadade kritiserar Spotify

Efter att musiktjänsten Spotify bytt till en ny grafisk profil får företaget kritik av Synskadades riksförbund, skriver Aftonbladet. Enligt organisationen har flera medlemmar hört av sig angående Spotifys nya, mörkare, grafiska profil, som använder svart bakgrund med vit text. Spotify skriver på sin hemsida att ”musik aldrig har sett bättre ut”. Men Synskadades riksförbund beklagar att ny teknologi, som ofta gynnar personer med funktionsnedsättningar, i det här fallet gjort tjänsten obrukbar.

SvD, TT
Publicerad
Annons

– Problemet är att om man ska använda svart så måste det vara gul text. Annars har man ingen chans som synskadad. Jag tror helt enkelt inte att de har tänkt på oss synskadade, säger synskadade Stefan Svärd till Aftonbladet.

Malin Cumzelius, Spotifys PR-ansvarig i Sverige, svarar följande: ”Under arbetet med den nya designen gjorde vi undersökningar inom flertalet områden, bland annat med specialister inom kontrast och tillgänglighet. Att göra Spotify så bra som möjligt är vårt ständiga mål – vi kommer att göra vissa förbättringar inför nästa uppdatering och lyssnar alltid på feedback från våra användare”

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons