Två bra chanser på dagens V75

I lördags vann tio kompisar 21,3 miljoner kronor på V75.
På torsdagen är det Extra V75 - och nya miljoner i potten.
En av nyckelkuskarna på Åby är formstarke Magnus Jakobsson.

Publicerad
KANAL 75
Foto: KANAL 75
Annons

Färjestadtränaren laddade upp för V75-tävlingarna med en framgångsrik utflykt till Momarken på tisdagen där det blev en seger tillsammans med femåriga stoet Optimum Crossfire.
– Hon blir bättre och bättre. Hon fick visserligen ett bra lopp men avgjorde på ett rejält sätt med tussarna kvar.
Dessutom blev det två tisdags-segrar vid lunchtävlingarna i Åmål bakom Staro Ambush och storskrällen Magic Gift.
– Jag tycker båda gjorde godkända lopp. Staro tar väl fortfarande inte i 100 procent, men hon är på rätt väg. Den andre var en överraskning för mig också, säger Magnus Jakobsson.

När det gäller torsdagens extra V75 så kör Magnus Jakobsson två mycket intressanta hästar: Tradewind D. (V75-2) och Lady´s Photo (V75-4).
Tradewind D. inledde 2008 med fem raka segrar, bland annat en V75-seger, innan det blev startgalopp senast.
– Senast hade han spår längst ut på startvingen och då blev han rädd för publiken, han är helt enkelt inte van vid publik. Den här gången tycker jag att han möter betydligt tuffare hästar än han gjort tidigare och får vi pengar får vi vara nöjda. Men samtidigt är han själv rejäl och man ska aldrig säga aldrig, säger Magnus Jakobsson.
Lady´s Photo har på papperet en skräddarsydd uppgift med springspår (spår sex) och spetsläge i ett öppet stolopp.
– Hade jag fått välja startspår hade jag valt spår ett, Men spår sex hade varit mitt andraval och det känns spännande. Hästen är fint i ordning, och jag får prova från början. Det är inte garantiledning, men kommer jag rätt i starten är det en bra chans, säger Magnus Jakobsson.
Är dina hästar givna streck på V75?
– Jag tycker i alla fall att Lady´s Photo ska streckas tidigt. Den andra ska streckas om man garderar loppet, säger Magnus Jakobsson.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons