Giftigt spackel förstör miljön på äldreboende

Det kaseinhaltiga flyt­spacklet förbjöds på 80-talet. Trots det har äldre på serviceboendet Rio tvingats bo med kraftigt förhöjda ammoniakhalter. I flera år har de försökt uppmärksamma det allmännyttiga bostadsbolaget och miljöförvaltningen i Stockholm på problemen med irriterade ögon, huvudvärk och hosta.

Publicerad
91-åriga Jade Ekström bor på Sandhamnsgatan 8 och har sin bild klar: ”Fastighetsägaren Micasa valde en  billigare och sämre metod. Jag har själv varit fastighetsägare en gång och jag vet att man inte ska snåla: förr eller senare får man betala dyrt.”

91-åriga Jade Ekström bor på Sandhamnsgatan 8 och har sin bild klar: ”Fastighetsägaren Micasa valde en billigare och sämre metod. Jag har själv varit fastighetsägare en gång och jag vet att man inte ska snåla: förr eller senare får man betala dyrt.”

Foto: INGVAR KARMHED
Annons

När Jade Ekström flyttade till Sandhamnsgatan 8 för tio år sedan säger hon att hon trivdes förbaskat bra. Här skulle hon dö.

Idag är hon 91 år och listan över symtomen som hon tillskriver innemiljön på serviceboendet Rio på Gärdet i Stockholm är lång: rinnande och irriterade ögon, varbildningar och blåsor i munnen, sömnsvårigheter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons