Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag drar som vanligt mitt enda pappaskämt”

Komikern och skådespelaren Johan Hurtig fönstershoppar, sträckkollar tv-serier och blir bjuden på pizza under helgen.

Text: Olivia Hagéus - 1 september 2017
Annons

Eftersom jag jobbar så mycket på kvällstid försöker jag ta det lite lugnt på fredagseftermiddagen. Spelar tv-spel i några timmar, uteslutande Fifa. Jag kör säsongsläge med Kalmar FF och är framme vid år 2021. Har vunnit Champions League.

Framåt kvällen är det dags att gå till jobbet. Min fru Johanna och jag har premiär för vår gemensamma standup-föreställning ”Är du sur?” i oktober och det är mycket material som måste finslipas.

Hoppar in på mitt 7-Eleven för kaffe på vägen och möts som vanligt av hälsningen ”Kingen! Maestro!” från han som driver det, av oklar anledning. På vägen till Mafia Comedy Club går jag igenom kvällens skämt i huvudet, för när jag väl är där blir det mest tjabbande med de andra komikerna.

Efter gigget sitter de flesta kvar. Några ansluter från andra klubbar, vi dricker massa öl och turas om att dra krigshistorier och fruktansvärda skämt. Öldrickandet förflyttas till Bananas och eftersom stjärnorna står rätt blir vi bjudna på pizza innan de stänger av ugnarna.

På lördagsmorgonen vaknar vi en aning mosiga och tänker att vi ska äta frukost i solen på balkongen. Istället dricker vi kaffe i sängen och sträckkollar på den senaste läskiga mordserien som vi blivit beroende av. Sedan sitter jag och jobbar någon timme, lyssnar igenom inspelningen från kvällen innan och ändrar, stryker, skriver om och donar.

Annons
Annons

När sedan umami-nerven börjar pirra loss traskar vi bort till Totemo Ramen och löser problemet med deras Niboshi Ramen. Som vanligt kan jag inte låta bli mitt enda pappaskämt: ”Shoyuoj oj vad gott!” och Johanna svarar traditionsenligt: ”Johan, jag orkar inte reagera”.

Efter lunchen promenerar jag bort till Our Legacy Work Shop där jag dreglar över de coola cowboybootsen innan jag köper en likadan t-shirt som veckan innan. Eftersom det är vår enda gemensamma jobbfria kväll firar vi med att gå till Portal och äta middag. Att den öppnade på Sankt Eriksplan innebar en markant livskvalitetshöjning för vår del. Vi beställer champagne, snacks och förrätt istället för dessert. Sedan tar vi dessert ändå eftersom hallå, det är lördag ju! Med hasande steg går vi hem och sömndäckar fem minuter in i den där läskiga mordserien.

På söndagsmorgonen – eller låt oss vara ärliga – kring elva på söndagen, vaknar jag och hoppar på min fina vita Abici-cykel och trampar ner till Mellqvist. Där high var jag mig glatt fram genom hela personalstyr- kan, får med mig två äggmackor i en påse och cyklar hem. Eftermiddagen är en religiös stund för mig, för då spelar mitt Kalmar FF. Alltså det riktiga laget. Jag våndas framför tv:n men just den här gången vinner laget stort. Vilken tajming ändå!

Vi firar med hemmagjord pizza och jag känner mig nöjd över det speciella pizzastål som jag nördköpte en gång, som faktiskt gör pizzorna supergoda. Kör som oftast klassiskt upplägg med mozzarella, skinka och helt vanlig tomatpuré, man är väl ingen jäkla noob.

På kvällen drar vi tillsammans ner till gratisklubben Big Ben och testar er nya skämttankar innan vi åker hem, dricker kamomillte och panikväntar på ett nytt avsnitt av Game of thrones.

Annons