”Sluta ljuga om Ryssland”

På 1960-talet var Sergej Kovaljov en av Sovjetunionens mest kända dissidenter. I dag håller han på att återfå samma status för sin svidande kritik av utvecklingen under president Vladimir Putin.

Publicerad
– Jag har aldrig under de senaste 15 åren riktigt trott på en utveckling mot demokratiska värderingar i Ryssland , säger den 76-årige människorättskämpen Sergej Kovaljov, som bland annat fick Olof Palmes pris 2004. Han tror att en förändring  kommer först om 15–20 år.

– Jag har aldrig under de senaste 15 åren riktigt trott på en utveckling mot demokratiska värderingar i Ryssland , säger den 76-årige människorättskämpen Sergej Kovaljov, som bland annat fick Olof Palmes pris 2004. Han tror att en förändring kommer först om 15–20 år.

Annons

MOSKVA, SvD

– Under de här senaste 15 åren efter Sovjetunionens upplösning har jag aldrig riktigt trott på en utveckling mot demokratiska värderingar. Men i dag är villkoren sämre än någonsin, säger Sergej Kovaljov, som vigt sitt liv för rättvisa och för mänskliga rättigheter i sitt hemland.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons