Recension

Kärlek & FördomKärlek & Fördom

Publicerad
Annons

I Gurinder Chadas succéfilm Skruva den som Beckham handlade det om brittiskindiska Jess, som hellre vill bli fotbollsproffs än gifta sig med en trevlig indisk pojke. I Chadas nya film Kärlek & Fördom, löst byggd på en modernisering av Jane Austens Stolthet & Fördom, handlar det bara om giftermål. Fyra döttrar står på tur. Det nya är att regissören fört över boken till Indien och stöpt om den i den klassiska bollywoodmusikalens färgstarka form. Filmens blandning av hejiga ensemblenummer, smäktande soloballader och fnissiga tjejkvartetter, som inte så litet påminner om Grease, är behållningen.

Men innehållsmässigt är det unket. Visserligen är indiska stjärnan Aishwarya Rai som Lalita, Austens motsvarighet till Elisabeth, en tjej med skinn på näsan, men värre träbock än amerikanska Martin Henderson som hotellmiljonären Will Darcy var det längesedan man såg. Varför någon skulle ödsla tid på att
försöka få en så förstockad typ att bättre förstå Indien är obegripligt, än mindre att gifta sig med honom. Se hellre Monsunbröllop.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons