Sony plockar bort Ericsson från mobilerna

Efter drygt tio års samarbete mellan Ericsson och Sony försvinner nu namnet Ericsson från mobilerna. Skiftet blev tydligt under den stora konsumentelektronikmässan i Las Vegas där Sony för första gången på ett decennium lanserade nya mobiler under eget namn.

Publicerad
Sonye XperiaS

Sonye XperiaS

Foto: SONY ERICSSON
Annons

Med tisdagens lansering av den smarta mobilen Xperia S sätter det japanska hemelektronikföretaget Sony och svenska telekombolaget Ericsson en symbolisk punkt för sitt tioåriga samarbetsprojekt i mobiltillverkaren Sony Ericsson. Den nya mobilen kommer att säljas under Sonys namn och det innebär att Ericsson försvinner från marknaden för konsumentelektronik, ett stort steg för ett bolag som för inte alltför länge sedan faktiskt var världens tredje största mobiltillverkare.

Alla nya mobiler från mobiltillverkaren, som har en stor anläggning i Lund med omkring 3 000 anställda, kommer i fortsättningen att säljas under namnet Sony. De kommer också att vara mer avancerade mobiler, så kallade smarta mobiler. Det innebär att det nu inte blir några nya mobiler av mer traditionell utformning från Sony Ericsson/Sony.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons