900 000 följer det här kontot – varför?

Foto: /Ill: Staffan Löwstedt

På Instagram bjuder Situationer sina nästan 900 000 följare på så kallat underfundiga textsnuttar. Fredrik Sjöberg har läst samtliga inlägg och undrar vad det är som får var tionde svensk att följa kontot.

Under strecket
Publicerad
Annons

Aldrig i livet. Så löd mitt svar. Konton, fortsatte jag, har man i sparbanken, vanligen utan imponerande saldo. För mitt inre hörde jag kommentarerna på redaktionen. Låt honom vara. Om han tycker att Carl Bildt sysslar med ideologisk läppförstoring är han dessutom olämplig som recensent. Kan bli brutalt i överkant. Och tänk om han väljer att följa klimatgreta! Folk skulle säga upp sina prenumerationer.

Ändå gav de sig inte helt. Jag hade avböjt att granska valfritt konto med motiveringen att min erfarenhet av Twitter, Facebook, Instagram och allt vad sociala medier heter är obefintlig. Noll. Min bergfasta fördom säger att alltsammans är digitala bollhav bara, befolkade av gaphalsar och kattkärringar. En toxisk förening. Ingen stil. Men du, skrev redaktören, det finns ett Instagramkonto som heter Situationer. Det har närmare 900 000 följare. Du kan väl fundera på saken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons