85-åring fick vänta tre dygn på akuten i Danderyd

Svårt medtagen fördes en 85-årig man i ambulans till Danderyds sjukhus i förra veckan. Men han fick ligga och vänta i mer än 72 timmar på akutmottagningen innan man kunde få fram en vårdplats till honom.

– Det är fasansfullt och helt oacceptabelt, säger Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkarförening, som också arbetar på Danderyds sjukhus.

Under strecket
Publicerad

Danderyds sjukhus.

Foto: Tomas Oneborg

Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkarförening, arbetar på Danderyds sjukhus. Här tillsammans med Gunilla Georges från vårdförbundet. Bilden togs sommaren 2016.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

SvD har i en lång rad artiklar berättat om vårdkrisen i Stockholmssjukvården, och som vanligt blir den extra påtaglig under jul- och nyårshelgerna och i semestertider. De senaste fyra veckorna har inte varit något undantag, snarare menar vårdpersonal som SvD pratat med att årets kaos är bland det värsta – med stängda vårdplatser, personal som säger upp sig, många patienter och korridorvård.

Flera sjukhus har gått upp i så kallat stabsläge, där mängder av planerade ingrepp och behandlingar har skjutits på framtiden för att klara det akuta läget. Ofta har sjukhusen varit så överbelagda att man i ambulanserna inte vetat vart man ska åka med patienterna.

Annons
Annons
Annons