80-, 90- och 2000-talets heta för finansfolket

På 80-talet körde finansfolket Ferrari. Nu är det Hummer som gäller. På 90-talet käkade kostymerna Prozak och idag knaprar de potenshöjande medel.

Under strecket
Publicerad
Annons

När affärsmagasinet Fortune kartlägger finansfolkets intressen idag och jämför med hur det såg ut för 10 respektive 20 år sedan blir det intressant läsning.
Fortune konstaterar att det är ute att jobba på investmentbank och att vara riskkapitalist. De två jobben var det hetaste som fanns på 80- respektive 90-talen. Idag är det istället ett toppjobb på en hedgefond som gäller.

Det är hopplöst ute att köra Ferrari eller Porsche. Och brutalt inne att rulla upp och ner för Wall Street i en stridsvagnsliknande super-SUV av märket Hummer.
På samma sätt är du bara pinsam om du snackar om att göra belånade köp av kontrollposter, så kallade leveraged boyouts. Eller om du tuggar på om att sätta bolag på börsen. Idag är det bara flådigt boende som är intressant när finanseliten kallpratar.
Dagens kostymer går inte längre klädda i Armani eller khaki. Nu kan du inte visa dig i något annat än det italienska lyxmärket Ermenegildo Zegna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons