Annons

8 nya anledningar att äta middag i Oslo

Den norska huvudstadens restaurangscen osar av kreativitet. Här är åtta nya anledningar att boka bord.

Under strecket
Publicerad

På mindre än ett år har Vinoteket rönt flera utmärkelser, både för kreativa pizzor och attraktiv vinlista. I den välfyllda källaren ligger 750 vinartiklar med allt från enklare viner till storheter som Romanée Conti. Dessa paras med fördel till pizzor gjorda av surdegsbröd i napolitansk stil och bakade i stenugn. Brödet har tjocka leopardfläckiga kanter och toppingen är kreativ och modern med ingredienser som tandoorikyckling och pilgrims-mussla. Den som önskar kan beställa en avsmakningsmeny med åtta olika toppings parade med väl utvalda viner. Pizza med löjrom, crème fraiche, rödlök och dill gifter sig fint med en slank, mineralstinn riesling. Vinoteket drivs av sommelierduon Robert Lie och Bendik Kristiansen och i köket basar italienska kocken Beniamino Bilali.

Adress: Henrik Ibsens gate 60A, vinoteket.no.

Annons
Annons
Annons