75 procent nöjda med SL-trafiken

Tre av fyra stockholmare är nöjda med hur SL sköter kollektivtrafiken, men många störs av trängsel, visar en ny resandeundersökning.

Publicerad
Trängsel på t-banan.

Trängsel på t-banan.

Foto: SCANPIX
Annons

Varje dag görs i genomsnitt 2,6 miljoner kollektivresor med Storstockholms lokaltrafik, SL. Den snabba folkökningen i länet ökar trycket på kollektivtrafiken där allt fler människor transporterar sig med tunnelbana, tåg och bussar. Det märks i SL:s senaste resandeundersökning, där 52 procent upplever problem med trängsel. Mest besvärade är resenärer i tunnelbanan och på pendeltågen.

Men stockholmarna är relativt sett mer nöjda med hur kollektivtrafiken fungerar, visar undersökningen. Enkätundersökningen, som besvarades av drygt 30 000 resenärer på tunnelbana, bussar och tåg i våras, visar att 75 procent av stockholmarna är nöjda eller mycket nöjda med kollektivtrafiken, den högsta siffran sedan 2009. SL:s egen slutsats är att den milda vintern ledde till färre störningar i trafiken, vilket drar upp betyget. Framför allt förbättrades resenärnas nöjdhet med pendeltågstrafiken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons