75-åring häktad för våldtäkt Sex skadade i Norrlandstrafiken Miljöprövningen blir enklare Knivhot mot barn utlöste storbråk

Under strecket
Publicerad
Annons

En 75-årige man som misstänks ha våldtagit en 20-årig kvinna i sin bostad på Södermalm häktades i går han av Stockholms tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, enligt TT.
Den misstänkta våldtäkten inträffade natten till i torsdags. Kvinnan har uppgett att hon följt mannen hem för att dricka alkohol och sedan blivit våldtagen. Mannen nekar till brott.
Fyra personer skadades svårt när två bilar krockade vid Bälinge utanför Luleå vid 20-tiden i går kväll, skriver TT.
Tidigare under kvällen skadades två personer vid en singelolycka vid Puoltikasvaara norr om Gällivare. Föraren, en tysk medborgare, skadades svårast och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, enligt vakthavande befäl på Luleåpolisen.
Miljöprövningen ska bli snabbare och enklare och handläggningstiderna kortare. Riksdagen antog i går regeringens riktlinjer för en effektivare miljöprövning, skriver TT.
I dag får företag ibland vänta länge på miljötillstånd innan de kan sätta i gång med sin verksamhet. Men med de nya
lagändringarna som börjar gälla den 1 augusti ska tillståndsprövningarna bli effektivare.
Polisen larmades i går kväll om att en 18-årig man hotade barn med kniv vid Krällinge gränd i Tensta. När man anlände till platsen hade närmare ett hundratals personer samlats och ett stort bråk utbrutit. En kvinna ska ha svimmat och fick föras till sjukhus. Polisen fick snabbt läget under kontroll och kunde skingra folksamlingen. Omständigheterna kring bråket var i natt ännu oklara.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons