Mode

74-åriga modellen Lauren Hutton: Hemligheten bakom mitt yttre

Den amerikanska modellen och skådespelerskan Lauren Hutton har genom hela sin karriär hyllats för sin tidlösa stil. 74 år gammal är hon än i dag en stilikon. I en intervju med Harper’s Bazaar delar hon med sig av sina bästa stilråd.

Satsa på en tunn concealer där hyn syns igenom
– Den bästa jag har haft var en från min egen sminkkollektion Lauren Hutton Makeup. Ytterligare skönhetstips är Anastasias läppstift Rust, i en varm brun ton.

Annons

Glöm myten om den perfekta vita t-shirten
– För att hitta en som passar just dig bör du ta hänsyn till vilken hudton du har. Är du rosa i hyn ska du satsa på en crèmevit variant, men om du är gul, som jag, ska du välja en kritvit. Jag handlar mina på The Row och J.Crew.

Det tar lång tid att hitta sin stil
– De flesta av oss hoppar mellan olika stilar till en början.

Manolo Blahniks slingbacks
– ­Jag har opererat mitt ben fyra gånger till följd av en motorcykelolycka, så skyhöga stilettklackar är inte längre ett alternativ. Manolo Blahnik gör medelhöga slingbacks som sitter som en smäck på foten.

Våga färg
– Jag älskar en rad från Diana Vreelands brev till Yves Saint Laurent: ”Varför måste arbetande kvinnor bära så tråkiga färger?” Jag försöker alltid att ha åtminstone ett statementplagg i någon härlig färg.

Foto: IBL

Till Toppen