Till SvD.se
SvD Perfect Guide

70-plussarna är coolare än någonsin

När 73-åriga Lauren Hutton tidigare i veckan presenterades som Calvin Kleins nya ansikte stod en sak klar: 70 plus-generationen är mer eftertraktad än någonsin.

Text: Victor Johansson - 27 april 2017
Annons

Supermodellen frontar modehusets nya underklädeskampanj iklädd endast en uppknäppt blus. Calvin Klein-reklamen – de har tidigare anlitat unga talanger så som Kendal Jenner och Justin Bieber – hyllas bland annat av Vogue som skriver ”det finns ingen åldergräns för att vara underklädesmodell”.

Lauren Hutton är inte ensam. De senaste åren har vi bland annat sett 82-åriga Joan Didion fronta Célines glasögonkampanj och 100-åriga Bo Gilbert agera modell för Harvey Nichols.

Även på den manliga fronten har det skett ett skifte. Bob Dylan – som tidigare medverkat i reklamfilmer för bland andra Victorias’s Secret – skådespelade förra året i en kampanj för IBM och Iggy Pop modellade för parfymmärket Paco Rabanne.

Nedan hittar vi världens just nu kanske mest vitala seniorer.

Annons
Annons

Susan Sarandon, 70, är tillbaka med den hyllade tv-serien Feud. I vintras medverkade hon dessutom i en reklamkampanj för L'Oreal Paris.

Lauren Hutton, 73, i Calvin Kleins nya underklädeskampanj.

Sean Connery frontar Louis Vuitton.

94-åriga Iris Apfel i en reklamkampanj för modemärket Blue Illusion.

71-åriga Goldie Hawn som nu gör comeback med Hollywoodfilmen Snatched.

Annons