Perfect Guide

70-plussarna är coolare än någonsin

När 73-åriga Lauren Hutton tidigare i veckan presenterades som Calvin Kleins nya ansikte stod en sak klar: 70 plus-generationen är mer eftertraktad än någonsin.

Supermodellen frontar modehusets nya underklädeskampanj iklädd endast en uppknäppt blus. Calvin Klein-reklamen – de har tidigare anlitat unga talanger så som Kendal Jenner och Justin Bieber – hyllas bland annat av Vogue som skriver ”det finns ingen åldergräns för att vara underklädesmodell”.

Annons

Lauren Hutton är inte ensam. De senaste åren har vi bland annat sett 82-åriga Joan Didion fronta Célines glasögonkampanj och 100-åriga Bo Gilbert agera modell för Harvey Nichols.

Även på den manliga fronten har det skett ett skifte. Bob Dylan – som tidigare medverkat i reklamfilmer för bland andra Victorias’s Secret – skådespelade förra året i en kampanj för IBM och Iggy Pop modellade för parfymmärket Paco Rabanne.

Nedan hittar vi världens just nu kanske mest vitala seniorer.

Susan Sarandon, 70, är tillbaka med den hyllade tv-serien Feud. I vintras medverkade hon dessutom i en reklamkampanj för L'Oreal Paris.

Lauren Hutton, 73, i Calvin Kleins nya underklädeskampanj.

Sean Connery frontar Louis Vuitton.

94-åriga Iris Apfel i en reklamkampanj för modemärket Blue Illusion.

71-åriga Goldie Hawn som nu gör comeback med Hollywoodfilmen Snatched.

Till Toppen