Till SvD.se
SvD Perfect Guide

7 välbetalda jobb för den som hatar människor

Gillar du att jobba men hatar människor? Stör du dig på dina kollegor lite för ofta? Vi har lösningen. Här har du sju välbetalda jobb – med minimal mänsklig kontakt.

Text: Olivia Hagéus - 9 september 2017
Annons

1. Biolog
Medellön: 453 600 kr per år
Studera livet på cell - och molekylnivå, forska inom ditt område och ägna all din vakna tid åt organismer som inte säger ett ljud. Njut av tystnaden.

2. Finansiell analytiker
Medellön: 553 272 kr per år
Är du synsk? Då är detta jobb för dig. Hjälp företag att växa genom att skapa finansiella modeller och förutspå ekonomiska villkor.

3. Ekonom
Medellön: 804 782 kr per år
Inom detta yrke kan du välja fritt var, och med vilka, du vill jobba. Ekonomer analyserar och utvärderar ekonomiska resultat åt företag, banker, försäkringsbolag, handelsföretag och så vidare.

4. Statistiker
Medellön: 641 118 kr per år
En statistiker arbetar med att planera, genomföra och tolka undersökningar, samt analysera information från olika databaser. Gräv ner dig i prognoser och slipp irriterande kollegor.

5. Miljöekonom
Medellön: 804 782 kr per år
Bli lämnad ifred med gott samvete: en miljöekonom granskar samspelet mellan samhällsekonomi och miljö, och tar reda på hur vi ska nyttja våra ekosystems varor och tjänster på bästa sätt.

6. Astronom
Medellön: 804 782 kr per år
En astronom är en vetenskapsman/kvinna som forskar inom astronomi och studerar stjärnor och galaxer. Dröm dig bort till yttre rymden och bespara dig själv mänsklig kontakt.

7. Matematiker
Medellön: 842 692 kr per år
Otroligt brett yrke där du kan välja och vraka mellan jobb. En matematiker löser problem, analyserar data och optimerar processer.

Annons