SvD Perfect Guide
Annons

7 tips för en smidigare resa

Borttappat bagage, ogenomtänkt packning och dötid på flygplanet. Att flyga kan vara lika plågsamt som det är roligt. Vi har samlat sju tips som gör din resa så smidig och bekväm som möjligt.

Text: Olivia Hagéus - 5 februari 2018

1. Checka aldrig in bagage
Plötsligt står du där, trött efter många timmar på resande fot, och inser efter 35 minuter att nej, din väska kommer inte rulla ut på bandet. Känner du igen dig? Oavsett om ditt bagage försvinner eller ej så tar det både tid och energi att tränga sig fram till banden och vänta på att väskorna lastas ut från planet. Packa smart och investera i en rullväska som får plats i handbagageutrymmet. Du kommer att tacka dig själv.

2. Investera i teknikprylar
Aldrig går tiden så långsamt som när man sitter på ett plan utan något att underhålla sig med. För den som flyger ofta kan det lätt bli en riktig pina att sitta ner i timmar och åter timmar utan stimulering. Investera i en läsplatta, en iPad eller något annat som är lätt och enkelt att bära med dig. Planera tiden i luften så att du utnyttjar den; finns det något jobb du kan komma ikapp med? En bok du borde läsa men inte hunnit?

3. Håll kvar i dina rutiner
Brukar du springa två gånger i veckan eller går du alltid på yoga varje måndag? Bryt inte den vanan. När man reser ofta är det lätt att hamna ur balans och det blir extra kämpigt att komma in i vardagsrutinerna när man hela tiden måste börja om från början.

4. Sätt en maxgräns för antalet skor
De tar plats, de väger mycket och oftast behöver du inte fler än tre par. Var sträng mot dig själv när du väljer och försök ta med ett par per tillfälle, exempelvis vardag, fest och träning.

5. Klä dig rätt när du flyger
Förutom att det finns vissa oskrivna klädkoder när man flyger (nej, man bör inte resa i pyjamas) så har du chansen att frigöra värdefullt utrymme i din resväska. Ta på dig de kläder som tar mest plats eller är tyngst. Undvik dock att dra på dig lager på lager med kläder; du vill inte sitta och svettas under hela resan.

6. Packa smart
Var ett riktigt proffs och rulla dina kläder när du ska packa. Förutom att de inte blir skrynkliga tar de också mindre plats i väskan.

7. Tänk på att återfukta
Den torra luften på flygplanet är din värsta fiende. Drick mängder av vatten, smörj in dig med mjukgörande kräm och investera i en olja för ansiktet så att huden inte torkar ut.

Annons