Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Resa

7 saker du aldrig ska säga till kabinpersonalen

Flygvärdinnor har ett påfrestande jobb och det kan bli ännu värre när passagerare säger fel saker. Att vara artig mot personalen – vars jobb är att hålla dig säker och se till att du har en bra flygning – har inga nackdelar. Här sju saker du aldrig ska säga till kabinpersonalen.

1. Kan du passa mina barn?
Flygvärdinnor är inte barnvakter. Deras jobb är att hålla passagerarna säkra och om något händer måste de vara på plats och inte ha händer fulla med din bebis.

Annons
X

2. Vilken dryck servera ni?
Vanligtvis meddelar kabinpersonalen vad som serveras ombord innan de rullar ut serveringsvagnen. Dessutom ligger oftast en meny utplacerad i stolsfickan framför dig. Det kan vara väldigt frustrerande för personalen att behöva repetera vad som serveras och det tar upp tid från andra som väntar på att bli serverade.

3. Kan du lägga upp min väska?
Om du har bestämt dig för att inte checka in ditt bagage, se till att du faktiskt kan bära väskan själv. Det är inte flygvärdinnornas jobb att lägga upp väskorna på bagagehyllan.

4. Jag sätter på flygplansläget om en minut!
Flygpersonalens ord är din lag när det kommer till att stänga av telefonen. Du har gott om tid på dig att stänga av telefonen och personalen ska inte behöva tjata.

5. Varför är vi sena?
Troligtvis vet flygvärdinnorna inte mer än du. De vet heller inte om du kommer hinna till nästa flyg eftersom de inte kan förutse vad som händer härnäst. Och kom ihåg att de med stor sannolikhet är lika irriterade som dig över förseningen.

6. Hinner jag gå på toaletten innan vi startar?
Skylten med säkerhetsbältet lyser. Du har fått instruktioner om att sitta still. Det är inte en bra tid att fråga om du kan gå på toaletten. Att använda toaletten innan start är emot reglerna och kan dessutom orsaka förseningar. Passa på att besöka toaletterna när du är vid gaten eller vänta tills ni är uppe i luften.

7. Le!
Vi vet att det är oartigt att uppmana andra människor att le. Och det är definitivt inte det första du ska säga till kabinpersonalen . Du har ingen aning om hur deras dag har varit och deras jobb är trots allt att hålla dig säker.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen