Annons

7 mustiga grytor

En gryta är enkel att förbereda och mättar många. Lägg i prima råvaror och goda kryddor och låt smakerna växa fram så sakteliga på spisen. Här är 7 riktigt goda recept.

Publicerad
1/2
Foto: JUREK HOLZER
2/2

Mustig äppelgryta med fläskkött och rosmarin

Servera med potatismos smaksatt med bacon.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Lammgryta med plommon

Mustig lammgryta med höstens plommonskörd.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Simon & Tomas Boeuf Bourguignon

Designparets mustiga gryta är ett ofta förekommande inslag på middagsbjudningarna under kylslagna kvällar.
Till receptet

Annons

Gryta med norrländska smaker

Landskapsvinnare. Årets Hemmakock 2008 För: Norrbotten. Recept av: Liselott Andersson, Lars Nordström.
Till receptet

Foto: TINA AXELSSON

Alla bönors och linsers gryta

Använd färdiga bönor på burk eller torkade, som läggs i blöt dagen innan.
Till receptet

Foto: HELENA PE

Kycklinggryta med tomat och lök

Niklas Ekstedts lättlagade kycklinggryta.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Leif Mannerströms Kalops

Välj helst högrev men bringa går också an, även om den kräver något längre koktid för att bli mör.
Till receptet

Annons
Annons
Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 8
Bild 2 av 8
Foto: JUREK HOLZER Bild 3 av 8
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 8
Bild 5 av 8
Foto: TINA AXELSSON Bild 6 av 8
Foto: HELENA PE Bild 7 av 8
Foto: JUREK HOLZER Bild 8 av 8
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons