Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

7 julpynt du borde kasta ut direkt

Varje år dras lådor ut från förrådet och julpyntet, som du ärvt av din farmor, åker upp. Många orkar inte köpa nytt eller bryr sig inte tillräckligt mycket. Vi har listat 7 julpynt som du egentligen bara borde kasta.

1. Krubban
Helt ärligt - hur religiös är du, på en skala? Varje jul kommer krubban fram trots att många egentligen inte är särskilt kristna alls.

Annons
X

2. Färgad platsgran
Det är helt och hållet förståeligt att många väljer plastgran framför en riktig. De barrar, någon kanske är allergisk, det är för mycket stök, och så vidare. Men om du nu väljer att ta in en plastgran i hemmet, köp en grön. Alla andra färger är otänkbara.

3. Trasigt glitter
Ja, glitter är för många ett måste under julen. Runt granen, på bordet, i håret… Visserligen är glitter ett trevligt komplement under juletider - men bara om det är fräscht. Ingen tycker egentligen att det är särskilt snyggt med trasiga slingor av glitter som köptes i all hast någon gång på 90-talet. Köp nytt eller skippa.

4. Lysande plasttomtar
Så fort snön faller börjar de synas i varje fönster; de lysande plasttomtarna. Om du inte bor i Hollywood och kan matcha dem med annan extravagant dekoration så blir de tyvärr bara sorgliga.

5. Gamla Smällkarameller
Ja, visst var det väl gulligt när barnen kom hem från förskolan och stolt visade upp sina mästerverk. Det är helt förståeligt att de egenkonstruerade karamellerna har ett visst affektionsvärde - men om dina barn har flyttat hemifrån så är det faktiskt helt okej att kasta. Vissa saker har ett bäst-föredatum.

6. Blinkande ljusslingor
Varje jul dyker de upp i fönster och på balkonger, blinkandes och låtandes. Vissa ljusslingor kan vara jättefina och höja julstämningen rejält, men när slingorna blinkar hysteriskt i alla regnbågens färger och dessutom låter är det dags att allvarligt överväga hur viktiga de är för dig.

7. Ljusstake i furu
Behövs vidare utveckling? Använd med fördel som ved i brasan.

Källa.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen