65-plussarnas frågor svåra för experterna

Marianne Nilsson, 71 till höger på bilden, vet flera personer som blivit svårt sjuka av covid den senaste tiden tycker att att det skulle kännas snöpligt att bli smittad så här nära vaccinationen. ”Man tänker nu att måste vara extra försiktig nu innan man får vaccinet”, säger hon.
Marianne Nilsson, 71 till höger på bilden, vet flera personer som blivit svårt sjuka av covid den senaste tiden tycker att att det skulle kännas snöpligt att bli smittad så här nära vaccinationen. ”Man tänker nu att måste vara extra försiktig nu innan man får vaccinet”, säger hon. Foto: Björn Larsson Rosvall

Hur förändras livet för 65–plussarna när de väl fått vaccinet – samtidigt som få andra i omgivningen fått det? En avgörande faktor blir i vilken mån viruset visar sig kunna överleva hos en vaccinerad person, säger forskare.

Under strecket
Publicerad

Pensionärsgruppen vid Kungälvs brukshundsklubb har träning. Från vänster Rune Lövenius, Marianne Nilsson och Kerstin Petersson.

Foto: Björn Larsson Rosvall

79-åriga Kerstin Petersson med sin hund Victor, en schnauzer.

Foto: Björn Larsson Rosvall

Marianne Nilsson och hunden Soya.

Foto: Björn Larsson Rosvall
Annons

Hunden Soya spritter av energi när hon drar och sliter i den repförsedda bollen i Marianne Nilssons hand. Den australiska kelpien har just gått fot, suttit fint och skällt på kommando under en lydnadsövning och får nu tillåtelse att leka av sig.

I dag är det pensionärsgruppen vid Kungälvs brukshundsklubb som har träning. En aktivitet som Marianne Nilsson och de andra ägnar sig åt utomhus, nästan oavsett väder.

Annons
Annons
Annons