Perfect Guide

6 vanor som gör dig rik

Hur blir man egentligen rik? Författaren Thomas Corley har studerat hundratals miljonärer för att svara på frågan — och listat några avgörande punkter. Här är sex vanor alla miljonärer har gemensamt.

1. Personlig utveckling
De som själva har skapat sin förmögenhet jobbar ständigt på att bli bättre. De läser i 30 minuter varje dag, lär sig något nytt och ägnar tid åt att utveckla och slipa sin kompetens.

Annons

2. Drömmar
Bygg mål kring dina drömmar så blir det lättare att förverkliga dem. Låt din dröm bli din dagliga motivation och inspiration.

3. Sparande
94% av de miljonärer jag intervjuade sparade 20% eller mer av sin inkomst innan de blev rika. Sedan använde de sparkapitalet till att satsa på sin dröm — och ta en risk.

3. Kalkylerade risker
51% av de självtillverkade miljonärerna tog en noggrant kalkylerad risk och satsade allt. Detta kräver enormt mycket jobb och research.

4. Positiv inställning
Optimistiska personer blir som magneter för sin omgivning, vilket i sin tur skapar en mer engagerad och inspirerande miljö.

5. Öppet sinne
Att vara öppen för nya idéer, nya vägar och andras åsikter är avgörande för den egna utvecklingen. Ett öppet sinne gör att du utvecklar och utmanar dig själv, vilket är nyckeln till framgång.

6. Avsluta det du påbörjat
De rika ger inte upp. De håller fast vid sin plan tills de antingen lyckas, går i konkurs eller dör. De flesta ägnar flera år åt att förbereda sig inför förverkligandet av sina drömmar och de slutar aldrig kämpa för dem.

Källa
Foto: Pexels

Till Toppen