Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

6 tips: må bättre och bli mer produktiv i vardagen

Känner du dig ofta trött och omotiverad? Vi har listat sex tips för att få mer energi, bli mer produktiv och må bättre i vardagen.

1. Fokusera på dig själv
Det kommer alltid att finnas någon i din närhet som tycks leva det perfekta livet. De har högre lön, ett lyckligt förhållande, en underbar lägenhet… Att jämföra sig med andra ger dig dåligt självförtroende och är dessutom otroligt energikrävande. Fokusera på dig själv och hur du kan nå dina egna mål. Och kom ihåg: det perfekta livet existerar inte.

Annons
X

2. Älta inte för mycket
Ofta hamnar vi i en ond cirkel av ångest trots att det egentligen inte finns några problem att oroa sig över. Sätt fingret på vad det är du tänker på, skriv ner tanken på ett papper och lär dig att hantera kärnan av problemet istället för att vända och vrida på det tills du varken vet in eller ut. Att övertänka är utmattande och ofta ångestframkallande – försök släppa de onödiga tankarna och fokusera på det du har framför dig istället.

3. Lär dig att skratta åt dig själv
Ibland glömmer vi bort att se livet som något lätt och roligt. Allt behöver inte vara överdrivet seriöst – lär dig att skratta åt dina misstag och ryck på axlarna istället för att älta så kommer saker och ting kännas lättare.

4. En sak i taget
Använd din arbetsdag åt att verkligen jobba effektivt och gör ingenting halvdant. På så sätt kan du verkligen vara ledig när du är det, utan att känna att du hamnat efter eller att du egentligen borde ha stannat kvar en timme extra. Ha roligt, bry dig om dina uppgifter och gör saker så bra du kan.

5. Ta ansvar
Sluta beskylla omständigheter eller personer när något går fel — ta istället ansvar över din egen delaktighet. Det är aldrig charmigt att vara den som ständigt skyller ifrån sig och dessutom hindrar det dig från att utvecklas som person. Genom att tänka över dina misstag och ta ansvar för dem kan du motverka att det händer i framtiden. Och kom ihåg att alla gör snedsteg ibland.

6. Ta inte åt dig
Låt oförskämdheter eller andra onödiga kommenterar rinna av dig. Att ständigt ta åt sig och bli upprörd tar energi och tid som du kan lägga på andra, viktigare saker.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen