6 spännande vårviner – tre får högsta betyg

Foto: Alamy

Vad sägs om en uruguayansk albariño eller frisk champagne till påsk? Anders Melldén tipsar om helgens bästa drycker.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva 2018
Spanien, Penedès
115 kr, nr 7470, vitt torrt & mousserande

Betyg: 5 av 6

Härligt friskt och snustorrt bubbel med smak av äpplen och citrus att njuta till nässelsoppan eller som välkomstdrink.

Annons
Annons

2 / 6

André Clouet Silver Brut Nature
Frankrike, Champagne
369 kr, nr 7546, vitt torrt & mousserande

Betyg: 6 av 6

Här finns både friska äppeltoner, liten nötighet och toner av kex och bröd – perfekt till en snabbt stekt hummerstjärt med örtsmör.

Annons
Annons

3 / 6

Garzón Reserva Albariño 2020
Uruguay, Maldonado
139 kr, nr 2471, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Trenddruvan albariño möter vi oftast på iberiska halvön. Från andra sidan Atlanten bjuder den rik frukt som matchar grillad fisk med smörsås.

Annons
Annons

4 / 6

Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner 2020
Österrike, Kamptal
89 kr, nr 2775, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Fyndprisat läskande vårigt vin i ny årgång som passar sparris med hemslagen bea och lite hyvlad parmesan.

Annons
Annons

5 / 6

Terreno Chianti Classico 2018
Italien, Chianti Classico
165 kr, nr 50966, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Beställningsvin i ny årgång en klockren kombination av saftiga körsbär, örter och matvänlig struktur. Lagra eller häll upp till lammkotletter.

Annons
Annons

6 / 6

Vino Nobile di Montepulciano Maria Stella Poliziano 2017
Italien, Vino Nobile di Montepulciano
199 kr, nr 95489, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Det ultimata söndagsmiddagsvinet? Ja, sätt steken i ugnen, koka gräddsås och testa. Mörka bär, rostade fat och toskanska örter finns bland aromerna.

Missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet från SvD Vin & Mat där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons