Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

6 saker framgångsrika personer gör när semestern är slut

Snart är våren här och förutom varmare och längre dagar kan vi också se fram emot mer ledighet. Men långhelgerna kan också innebära att det känns extra kämpigt att återgå till jobbet när hjärnan är inställd på ledighet. Vi har listat sex saker som framgångsrika personer gör för att inte tappa farten.

1. Skär ner på att-göra-listan.
Var sträng när du skriver ner dagens måsten. Prioritera det som är viktigt och sålla bort det som kan vänta.

Annons
X

2. Dubbelkolla ditt schema.
Eftersom du har fått en extra helg-dag blir veckan kortare. Se till att organisera schemat så att du hinner med allt du behöver göra.

3. Stäm av med andra
Oavsett om det är en kollega eller en klient så kan det vara bra att stämma av att allt är som det ska under helgen, så att du inte återvänder till en kris efter ledigheten. De är förmodligen också lediga under samma dag som du och det finns ingen anledning att störa dem för mycket, men ett kort sms eller mail som visar att du är tillgänglig om de skulle behöva något uppskattas ofta.

4. Undvik inkorgen
Det är lätt att fastna i oändliga mailkonversationer under första jobbdagen efter ledigheten. Skumma istället igenom inkorgen och svara på de mail som är viktigast.

5. Fokusera på jobbet
Att kunna släppa jobbet när man väl är ledig är lika viktigt som att kunna återgå till det fokus som krävs när man är tillbaka på arbetet. Öva på att kunna ställa om hjärnan för att bli så effektiv som möjligt — men också för att kunna slappna av på riktigt.

6. Kom extra tidigt
Att komma in en timme tidigare till kontoret kan inte bara se till att du kommer in i sömnrytmen, utan också ge dig ett försprång. Ägna tiden åt att se över veckan, planera arbetet och dubbelkolla att allting är i sin ordning.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen