6 härliga viner i sköna maj

Foto: Alamy

Fira in maj med modern chardonnay till grillen och fruktigt Etnavin till den hemgjorda pizzan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bourgogne Les Murelles Domaine Roux
Frankrike, Bourgogne
150 kr, nr 5837, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Smarrig modern chardonnay i bourgogne-tappning med äpplighet, citrus, mjuka fattoner och djup lång eftersmak. Till grillad fisk med vitvinssås.

Château Bouscassé Les Jardins 2017
Frankrike, Sud-Ouest
139 kr, nr 92702, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Spännande smaker från sydvästra Frankrike på lokaldruvorna petit courbu och petit manseng: skalfruktigt med bittersyrlighet. Bäst till grillad kyckling.

Picpoul de Pinet Villa Blanche 2020
Frankrike, Languedoc
119 kr, nr 2588, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Nya skojiga druvor lockar till nya upplevelser – som den gamla picpoul i Sydfrankrike. Frisk citrus, bittersyrliga skaltoner och rikt slut. Bäst till en fiskgryta.

Guímaro Camino Real 2018
Spanien, Galicien
209 kr, nr 93214, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Härlig spanjor på favoritdruvan mencía: aromatisk, packad med mörk saftig frukt med kryddtoner och lång eftersmak. Funkar fint till alla köttgrytor.

Mandrarossa Etna Rosso 2016
Italien, Sicilien
189 kr, nr 71175, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Ett av de bättre Etnavinerna som med sin djupa frukt och eleganta syra med vulkaniska toner blivit mycket framgångsrika. Perfekt till hemgjord pizza.

La Corte del Pozzo Bardolino 2018
Italien, Veneto
95 kr, nr 2340, rött mjukt & bärigt

Betyg: 5 av 6

För dig som vill undvika tunga över-ekade rödviner: här får du elegans och saftig bärighet med stilig syra. Härligt till en klassisk pasta cacio e pepe.

Missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet från SvD Vin & Mat där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons