5,3 miljoner deklarationer färdiggranskade av RSV

Under strecket
Publicerad
Annons

Därmed är det fritt fram att redan nu själv räkna ut om det blir påfyllning i plånboken om några veckor eller om det är dags att planera för hur kvarskatten ska kunna betalas.
Ungefär 5,7 miljoner svenskar har lämnat in förenklad själv- deklaration och nästan 90 procent av dem kan från och med den här veckan själva ta reda på hur stor återbäring/kvarskatt det blir.
Det är bara att gå in till det lokala skattekontoret och kontrollera taxeringen via en serviceterminal. Man jämför slutskatten med preliminärskatten, som finns förtryckt i deklarationen.

De allra flesta skattskyldiga vet redan sedan i våras hur slutresultatet blir. Den grupp skattskyldiga som haft invändningar mot skattemyndighetens bedömning under våren och sommaren kan däremot inte få reda på hur slutresultatet blir förrän den 7 augusti.
Omkring 2,5 miljoner personer som anmält ett bankkonto till skattemyndigheten kan räkna med att återbäringen sätts in på bankkontot under vecka 33. De som inte anmält ett bankkonto kan räkna med att få
sina pengar veckan efter.

Annons
Annons
Annons