Annons

5 000 småsparare snuvades på utdelning

5 000 småsparare fick inte utdelning som de hade rätt till efter det att deras aktier tvångsinlösts, enligt juristen Gustaf Leijonhufvud som förbereder en grupptalan mot fem bolag. Arkivbild.
5 000 småsparare fick inte utdelning som de hade rätt till efter det att deras aktier tvångsinlösts, enligt juristen Gustaf Leijonhufvud som förbereder en grupptalan mot fem bolag. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Omkring 5 000 småsparare gick miste om utdelningar på totalt 234 miljoner kronor när deras preferensaktier tvångsinlöstes.

Det var fel, enligt investmentbolaget Kapatens, som nu förbereder ett gruppkrav mot bolagen Balder, Högkullen, Ratos, Tobin och Victoria Park.

Under strecket
Helena Wande / TT
Publicerad

"Ni som tvingades att lösa in era preferensaktier i Fastighets AB Balder i oktober 2017 fick inte den utdelning som ni har rätt till." Så inleds ett brev som på måndagen skickas ut till berörda, mestadels småsparare. Liknande brev skickas också till tidigare preferensaktieägare i bolagen Högkullen, Ratos, Tobin och Victoria Park.

– Alla de här 5 000 aktieägarna har ägt preferensaktier i de här bolagen med utbetalning av utdelning kvartals- eller halvårsvis. I vissa fall har aktieägarna fått en delbetalning av utdelningen, men sen har bolagen beslutat att lösa in aktierna, säger Gustaf Leijonhufvud, partner på Kapatens som driver målet.

Annons
Annons
Annons