Annons

500 miljoner djur har dött – koalorna riskerar utrotas

Naturbiologen Chris West och hans fru Diane befarar att många arter inte kommer att återhämta sig bränderna. Främst är det koalorna som drabbas.
Naturbiologen Chris West och hans fru Diane befarar att många arter inte kommer att återhämta sig bränderna. Främst är det koalorna som drabbas. Foto: AP, Chris West

De tvingades fly när bränderna närmade sig deras hus men elden tog en ny rikting och de klarade sig. Chris West har som naturbiolog ägnat ett liv åt frågan om arternas överlevnad och tror att Australiens djurliv kommer att ha förändrats efter årets brandsäsong.

Under strecket
Publicerad

Chris och Diane West är tillbaka i sitt hus som de tvingades fly ifrån när elden närmade sig.

Foto: Chris West Bild 1 av 2

De höga temperaturerna under lördagen förvärrade situationen.

Foto: Rick Rycroft/AP Bild 2 av 2

Det är inte ovanligt att koalor letar sig in i Chris och Diane Wests lummiga trädgård i Lenswood, en by med cirka 500 invånare en bit från Adeleide.

Adeleide Hills, som området kallas bjuder på ett vackert böljande landskap med frukt- och vinodlingar och skogslandskap. Det var just naturen som lockade paret West från Storbritannien för tre år sedan. Och barnen och barnbarnen förstås, som redan bodde här. Chris och Diane West är båda pensionerade, men Chris har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt naturen – som veterinär och naturbiolog har han bland annat arbetat med att bevara hotade arter.

Annons
Annons
Annons