Annons
X
Annons
X

Mjölkbönder applåderar snabbt ledningsbyte i Arla

Helt rätt. Det är den korta kommentaren från Sveriges mjölkbönder på Arlas petning av Sverige-vd, Henri de Sauvage, från koncernledningen.

– Huvuden måste rulla annars kan vi aldrig återskapa förtroende, säger Stefan Gård som är ordförande i Sveriges mjökbönder.

Mjölkkrisen

Foto: Lars Pehrson

Mejerikoncernen Arla lanserar ett stort sparpaket där omkring 500 jobb försvinner. Dessutom petas bolagets Sverige-vd, Henri de Sauvage, från koncernledningen, rapporterar TT.

Samtidigt som det pågår en kris inom mjölkbranschen har SVT:s Uppdrag granskning visat hur Arla lagt stora pengar på bland annat representation.

Chefer och tjänstemän har använt mjölkböndernas pengar till fester och banketter samt utlandsresor som inte hade någonting med Arlas verksamhet att göra.

Annons
X

Stefan Gård som är ordförande i Sveriges mjölkbönder applåderar beslutet och säger till SvD Näringsliv att det är bra att man nu städar upp i bolaget.

– Tjänstemännen inom Arla har svärtat ner vårt varumärke. Huvuden måste rulla annars kan vi aldrig återskapa förtroende, säger han och betonar att bönderna fortfarande har högt förtroende hos konsumenterna men att tjänstemännen skadat Arla genom ett "respektlöst agerande".

– Det kanske låter brutalt men det är riktigt bra att Arla nu visar att man menar allvar. För att återskapa förtroendet inom bolaget måste chefen som är ansvarig gå, säger Stefan Gård.

Sverige-vd:n Henri de Sauvage behåller ansvaret för de nordiska marknaderna, men petas från koncernledningen. Även Finn S Hansen, tidigare ansvarig för Consumer international, lämnar ledningen. Han blir i fortsättningen ansvarig för bland annat Australien och Ryssland.

"Vi behöver agera lokalt och tänka globalt och den nya organisationen speglar det", säger koncernchefen Peder Tuborgh i ett pressmeddelande.

I sparpaketet ingår en minskning av koncernledningen från nio till sju personer.

Koncernen ska även banta personalstyrkan med sju procent, omkring 500 av totalt 7 000 jobb försvinner.

Annons
Annons
X
Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X