Till SvD.se
SvD Perfect Guide

5 vanliga misstag du gör på Ikea

Ett snabbt ärende till Ikea övergår ofta till en lång och kostsam shoppingdag. Här är fem vanliga misstag – och hur man undviker dem.

Text: SvD Perfect Guide - 20 maj 2019
Annons

1. Väljer leverans från butiken
Allt från skåpluckor till listor och knoppar kan behövas beställas från Ikeas stora lager. Leveransen direkt från lagret hem är ofta gratis ­– men beställer du från varuhuset måste man betala för leveranskostnaderna, skriver Expressen Leva & Bo. Så, passa på att plocka med dig det som finns i varhuset ­– eller klicka hem produkterna hemma från soffan. Du sparar både tid och pengar.

2. Gör en shoppinglista
När man strosar ner för gångarna är det lätt att den ena produkten efter den andra slinker i kassen – trots att man egentligen inte behöver ytterligare en osthyvel eller kaffekopp. För att undvika onödiga inköp kan det vara bra att förbereda en handlingslista. I Ikea-appen finns en flik som heter Shopping list, som dessutom visar var produkterna ligger. När allt är inhandlat kan det vara smart att ta en genväg till kassan – så att man slipper frestelsen att råka plocka ner något mer.

3. Kolla igenom hemleveransen
När budbärarna anländer med Ikea-paketen – se till att kolla igenom att allt är med innan du skriver under checklistan. Det sparar både tid och pengar.

4. Ta en tur till fyndrummet
Vid utgången samlas allt från möbler som använts i reklamkampanjer till produkter som gått ur sortiment – där allt säljs för en billigare peng. Allra bäst är att besöka fyndrummet i början av veckan, då har personalen fyllt på med grejer som returnerats under helgen.

5. Åk på rätt dag
Att åka till fullt varuhus kan vara rena mardrömmen. Smartast är att åka på en veckodag – gärna i i början av veckan på förmiddagen. Vill man ändå åka på helgen kan det vara smart att åka veckan innan löning.

Annons