Resa

5 restaurangtips i Verbier

En skidsemester i populära skidorten Verbier kräver mer än bara utforskning av liftsystemet. Här är fem ställen att besöka när energidepåerna behöver fyllas på.

Foto: OT Verbier

Good Morning Verbier
18 rue de la Berarde
good-morning-verbier.ch

Annons


Starta dagen på bästa sätt med en frasig croissant och en cappuccino. I Verbier görs det bäst på byns senaste tillskott Good Morning Verbier. Slå dig ned i en fårskinnsklädd stol på den soliga altanen och andas in den friska alpluften. En lång dag i backen kräver sin påfyllning av både koffein och kolhydrater. Nytt för i år är att restaurangen tillagar pizza – som serveras på plats eller levereras till hotellet.

Le Carrefour
Route du Golf 95
lecarrefour.ch

Ett klassiskt lunchalternativ är Le Carrefour. Skidåkare tar sig hit med Rouge-liften, men det går även bra att hoppa på någon av shuttle-bussarna som cirkulerar i Verbier. På restaurangen serveras allt från pasta till asiatiskt inspirerade rätter, men de är mest kända för sin rösti. Om vädret tillåter gör man bäst i att hitta ett bord ute på altanen, därifrån har man en hisnande utsikt över Verbier och bergen som omringar byn.

Le Caveau
Place Centrale
caveauverbier.ch

För den som gillar ost i stora mängder är Le Caveau ett måste. De är främst kända för sin raclette, men serverar även matiga sallader, traditionell husmanskost och olika typer av fondue. Bestämmer man sig för raclette får man räkna med rikliga påfyllningar av den smälta osten, som traditionsenligt serveras med potatis, cornichoner och syltlök. Restaurangen ligger mitt i byn och inredningen är precis så enkelt mysig som man förväntar sig.

Foto: Melody sky

Le Farinet
Place Centrale 6
hotelfarinet.com

Ingen skidresa utan aprés-ski och i Verbier är det klassikern Farinet som gäller. Under högsäsong är det här det enda stället med liveband som spelar varje dag. Festen drar igång på eftermiddagen och mellan klockan 16-17 är det happy hour. Lämna skidorna utanför, men behåll pjäxorna på – och var beredd på dans på bardisken!

Foto: Ed Lloyd Owen

Mountain Thyme Cookery School
Rue de la Poste 11
cookinthealps.com

Även om Verbier främst är förknippat med skidåkning finns det flera anledningar att stanna kvar i byn. Som en matlagningskurs på Mountain Thyme Cookery School. Här erbjuds kurser för både små och stora, med allt från två-timmarsklasser till heldagar. Konceptet är enkelt: lär dig laga god mat som alla gillar. Givetvis avslutas kurstillfället med att smaka på allt gott som tillagats.

Till Toppen