Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

5 råvaror som gör underverk för din hy

Skönhetsexperten Maria Ahlgren har jobbat i över 10 år med att följa, hitta och skapa trender inom skönhet för både insidan och utsidan. Nu är hon aktuell med boken ”Beautyfood”, som innehåller 85 recept för strålande hy. För Perfect Guide listar hon fem råvaror som gör underverk för dig som vill glänsa inifrån och ut.

Text: Olivia Hagéus - 4 augusti 2017
Annons

1. Ägg
– Känns håret risigt är det läge ett öka äggintaget. Perfekt paketerad beauty-näring med uppbyggande protein och svavel, som är en avgörande komponent i hår, hud och naglar, samt viktiga vitaminer som A och D.1. Förutom vackert hår får du också starkare naglar!

Bra mot: svagt hår och naglar

2. Babyspenat
– Jag älskar att använda färsk babyspenat i allt från sallader till gröna smoothies. Innehåller reparerande vitamin A, syresättande klorofyll, järn och hajpade antioxidanten glutation, som skyddar cellerna mot skönhetssaboterande stress.

Bra mot: rynkor och slapp hy

3. Avokado
– En riktig bomb av enkelomättade fetter som återfuktar huden från insidan, mättande fiber och viktiga antioxidanter, inklusive E-vitamin, som skyddar mot UV-skador och håller din hud elastisk och full av lyster. Helt perfekt för torr, trött hy som behöver en skönhetsboost!
Bra mot: torr hy

4. Jordgubbar
– En näve jordgubbar innehåller mer C-vitamin än en hel apelsin. Det är omdiskuterat huruvida C-vitamin verkligen botar förkylning eller inte, men en sak är säker: vitaminet skyddar och bygger kollagen. Dessutom innehåller jordgubbar ellaginsyra, som hjälper cellerna att hålla sig pigga och fräscha.
Bra mot: acne och oljig hy

5. Sötpotatis.
Proppad med antioxidanten betakaroten, som kroppen förvandlar till hudreparerande A-vitamin. En tvåstegsraket av A- och C-vitamin ser till att cellförnyelsen tickar på som en schweizisk klocka.
Bra mot: trött hy

Annons