Hela denna artikel är en annons

5 populära maträtter du måste testa

Orangeriet.
Orangeriet.

Wallenbergare, Tom Ka Gai eller en perfekt frutti di mare? Förläng den lyxiga semesterkänslan genom att unna dig restaurangbesök nu i höst. Här är några rätter du inte vill missa.

Pas D’art.

Pas D’art.

East.

East.

Pas D’art.

Pas D’art.

Sommaren går mot sitt slut men misströsta inte. Starta hösten på bästa sätt och njut av krogbesök med vänner eller familj. Här är några rätter som du bara måste testa, samt tips på var du kan beställa dem.

Pas D’art.

Entrecôte på Pas D’art

En av de möraste och finaste nötkött-detaljerna som finns. Namnet kommer från franskan entre côte och betyder kort och gott ”mellan revbenen”. På fantastiska Pas d’Art i centrala Stockholm serveras svensk entrecôte med béarnaise, vitlöksfrästa haricots verts och pommes frites. Ett tips är att starta middagen med grillad sparris, blomkålstabbouleh och avokado.

Läs mer om Dining by Amex och andra förmåner här!

Risotto på Orangeriet

Den här italienska klassikern går att variera i all oändlighet. Men frågan är om den går att bli bättre än på Orangeriet? Här serveras den helt vegetarisk med parmesan, citronsmör, schalottenlök och kantareller. Varför inte inledda din kväll på ett riktigt italienskt vis genom att beställa in Affettati misti – handplockade charkuterier.

East.

East.

Wallenbergare på Prinsen

Det finns få svenska rätter som är så klassiska som en Wallenbergare. Finmalt kalvkött, lingonsylt och gröna ärtor ingår oftast i den här husmanskostfavoriten. På den anrika sekelskiftsrestaurangen Prinsen har rätten länge varit given på menyn och blir ofta det givna valet vid ett besök. Vill du köra klassikerspåret hela vägen så kan en toast Skagen till förrätt aldrig bli fel.

Frutti di mare på Il Tempo

”Havets frukter” – frutti di mare – är en klassisk italiensk fisk- och skaldjurspasta som fått många matälskare på fall. På fantastiska Il Tempo, på Högbergsgatan 40 i Stockholm, innehåller den bland annat rödräkor, blåmusslor, bläckfisk, vin, chili, vitlök och persilja. Till förrätt kan det vara en god idé att beställa in en burrata eller varför inte en klassisk carpaccio?

East.

Tom Ka Gai på East

Den här klassiska soppan kommer ursprungligen från Thailand och innehåller vanligtvis kyckling, champinjoner, kokosgrädde, lime och ingefärsväxten galangal. Det thailändska köket kom till Sverige i slutet på åttiotalet, början på nittiotalet. I dag finns mängder av restauranger där Tom Ka Gai går att beställa men få restauranger gör den så bra som på East. När du ändå är här kan du passa på att beställa en Thai beef sashimi till förrätt.

Ät med en vän

Restaurangmiddagar är roligare att avnjuta tillsammans med någon annan. Nu har du som är American Express Platinum-medlem möjlighet att ta med en vän på en tvårättersmiddag helt utan kostnad. Erbjudandet gäller tre gånger om året. Vem tar du med på middag när American Express bjuder?

Läs mer om Dining by Amex och andra förmåner här!

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons