undefined
Hälsa

5 lögner som hindrar oss från att vara lyckliga

En dålig ursäkt är något vi alla tar till ibland, men visste du att ju mer vi ljuger för andra och oss själva, desto mer tror vi på våra egna lögner? När osanningarna blir verklighet är det svårt att komma ifrån dem - men ett steg i rätt riktning är att erkänna att de finns. Amerikanska livsstilscoachen Susie Moore har listat fem lögner som står i vägen för dig och din lycka. Känner du igen dem?

1."Han eller hon kommer förändras"

Annons
X

– Man kan inte "fixa" en person. Alla har någon gång önskat att en partner, en vän eller en familjemedlem skulle förändra sig själv eller sina vanor, och det är lätt att bli frustrerad när det inte går. Försök istället att acceptera era olikheter och se dem som något positivt, alternativt lämna relationen.

2. "Om jag hade haft mer tid så…"

– För många drömmar, för lite tid. Vissa vill börja med yoga, andra vill börja läsa mer eller kanske meditera, men tiden räcker helt enkelt inte till. Eller gör den?

Vad sägs om 20 minuters yoga på morgonen? Kanske meditation på bussen? Eller varför inte göra det till en vana att packa ner en bok i väskan och ta upp den under dagen när du har tid – till exempel när du står i kö eller väntar på tåget. Vi har helt enkelt mer tid än vad vi tror.

3. "Jag är ’fast’"

– Ibland känns det verkligen som att man har fastnat – i ett förhållande, i ett jobb, i en bostad. Men idén om att man inte har ett val stämmer inte. Oftast är det själva tankemönstret som sätter käppar i hjulet för dig, eller rädslan för ett misslyckande.

4. "Jag är inte redo för…"

– Idén om att alla är "redo" innan de börjar är långt ifrån sann. Ingen är egentligen redo. De som redan är där du vill vara har bara tagit steget och börjat. De flesta som säger att de inte är redo är egentligen inte tillräckligt motiverade, eller så förhalar de på grund av rädsla.

5. "Jag är inte tillräcklig"

– Detta är den största, och kanske farligaste, lögnen. Genom att inse att man inte behöver "förtjäna" lycka, tillåter man sig själv att sträva efter den. Det är viktigt att komma ihåg att man är tillräckligt, precis som man är, och att man bara kan bli bättre.

Källa

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen