Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Resa

Fem europeiska palats där du bor som en kung

Drömmer du om vackra salar, fantastisk dekor och lyxiga, överdimensionerade sängar? Misströsta inte, det finns en lösning. Vi har listat Europas fem lyxigaste (och vackraste) mansions – där du faktiskt kan tillbringa natten.

1. Palazzo Venart, Italien
Upplev lyx som aldrig förr på detta hotell i Venedig. Här har kungligheter och adel bott sedan 1500-talet, och under 1700-talet var det ett tillhåll för de allra rikaste som gillade att samlas för att lyssna på Vivaldi och spela kort. Det femstjärniga palatset består av arton rum, alla dekorerade och utformade på sitt egna unika sätt. Läs mer och boka här.

Annons

2. Palacio Ramalhete, Portugal
I Lissabon hittar du denna gömda pärla från 1700-talet, som bara har sexton, unikt inredda, rum. Palatset var älskat av portugisiska författare och konstnärer, och ägdes från början av den ansedda familjen Taborda. Promenera omkring i de utsökta salarna och leta efter hemliga passager som glömts bort i generationer. Läs mer och boka här.

Foto: Fotograf Peter Nørby

3. Kokkedal’s slott, Danmark
Bara trettio minuter från Köpenhamn hittar du detta imponerande slott, som tidigare varit hem åt den danske diplomaten Fredrik H. Block. När du inte upptäcker slottets underjordiska spa, badar bastu eller genomgår lyxiga behandlingar kan du upptäcka området med en av slottets privata hästar. Läs er och boka här.

4. The Xara Palace, Malta
I den medeltida staden Mdina hittar du detta tillhåll. Det femstjärniga hotellet har sjutton individuellt inredda sviter med originalmålningar av maltesiska konstnärer. Ät middag men en oslagbar utsikt på hotellets restaurang eller promenera på de antika gatorna och upptäck Maltas forna huvudstad. Läs mer och boka här.

5. Cliveden House, England
Byggt år 1666 av den andre hertigen av Buckingham är detta mansion ett av de mest storslagna i hela Storbritannien. Med en trädgård på 376 hektar och nästan femtio rum är det lätt att förstå varför detta slott har varit ett populärt tillhåll för kungligheten och överklassen. Promenera runt på egendomen och njut av den fantastiska utsikten över Themsen; i närheten av den diskreta vårstugan kan du, om du tittar noga, hitta den hemliga ingången som Drottning Victoria anlände igenom när det var dags för Afternoon-tea. Läs mer och boka här.

Till Toppen