SvD Perfect Guide
Annons

5 designstjärnors hem du kan hyra på Airbnb

Foto: Airbnb.

Bo i ditt drömhus under nästa semester. Vi har valt ut fem amerikanska inredningsdesigners hem – som går att hyra på Airbnb.

Text: SvD Perfect Guide - 19 december 2017
Foto: Airbnb.Bild 1 av 2
Foto: Airbnb.Bild 2 av 2
Foto: Airbnb.

Bohemiskt vid nationalparken

Tio minuter från ingången till nationalparken Joshua Tree har illustratören Sara Combs och hennes man Rich skapat en kalifornisk designdröm. Robusta skinnfåtöljer, hemmavirkade drömfångare och strategiskt utplacerade kaktusar gör att man snabbt känner sig som en lokalinvånare. Den som vill ta det ett steg längre sover förstås i hängmattan.

Joshua Tree, 2 200 kr/natt

Foto: Airbnb.

Den amerikanska drömmen

Till vardags arbetar Robert Highsmith på designbyrån Workstead – som bland annat skapat succéer som The Whyte Hotel i Brooklyn och Rivertown Lodge i Hudson – men på fritiden pysslar han helst om sitt 1800-talshus i kolonialstil. Det pampiga huset ligger i Hudson Valley, drygt två timmar norr om New York City, och är sparsamt men eftertänksamt inrett med allt från danska designstolar till broderade kuddar och sänggavlar i teak.

Annons
Annons
Foto: Airbnb.Bild 1 av 3
Foto: Airbnb.Bild 2 av 3
Foto: Airbnb.Bild 3 av 3

Hudson Valley Colonial, från 2 200 kr/natt

Foto: Airbnb.

Instagramvänlig interiör

The Butcher’s Daughters restauranger i Los Angeles och New York är lika berömda för sina goda avokadomackor som Instagramvänliga interiör. Bakom konceptet ligger krögaren Heather Tierney, och den som inte får nog av rottingmöbler, hyvlade träbord och batikfärgade textilier kan hyra hennes hus i mysiga Venice Canals.

Venice Canals, 2 800 kr/natt

Foto: Airbnb.

Lantlig lyx

Den New York-baserade inredningsarkitekten Elizabeth Bolognino har inrett allt från futuristiska loft Tribeca till pampiga lyxvåningar på Upper East Side. Skapelser som har synts i inredningsmagasin världen över. Men när hon behöver ta igen sig åker hon till sitt hus i Callicoon, nordväst om stan. Efter en dag ute i naturen kopplar du av i utomhusjacuzzin – eller framför brasan.

Callicoon, 1 750 kr

Foto: Airbnb.

Kitschigt i Texas

Austin-designern Katie Kime är känd för sina färgglada inredningsdetaljer. Och hon sparar inte på krutet på hemma heller. I hennes rymliga Austin-våning matchas randiga tapeter med gröna sammetssoffor och rosa lampor. Ett boende som inte lämnar någon oberörd.

Austin, 1 300 kr/natt

Annons