X
Annons
X

5 anledningar att äta ägg

Hälsobomb, vitaminpiller och en oerhört variationsrik råvara. Det finns massor av anledningar att äta ägg – här är fem av dem.

En väldigt bra egenskap hos ägg är att det går att variera i det oändliga i matlagningen.
En väldigt bra egenskap hos ägg är att det går att variera i det oändliga i matlagningen. Foto: COLOURBOX
  • Ägg är rena rama vitaminpillret. Förutom mättande proteiner innehåller det alla viktiga aminosyror kroppen behöver. Som grädde på moset får man även i sig alla vitaminer utom vitamin C.
  • Ett normalstort ägg ger mer än en tredjedel av dagsbehovet av selen, Vitamin E och B 12. De flesta vitaminer och antioxidanter finns i gulan.
  • Ett ägg är nästan en komplett måltid serverad i en naturlig, miljövänlig förpackning som går att återvinna i komposten.
  • Ägget är en antioxidantrik hälsobomb. I myllret av nyttiga ämnen märks bland andra antioxidanterna E-vitamin, selen, lutein och ß-karoten. Samtliga hjälper kroppen att bekämpa de fria syreradikaler som hela tiden angriper våra celler.
  • Den som har ägg i kylen är aldrig rådlös. Man kan alltid laga en omelett, frittata, pannkaka, äggröra eller vispa ihop något fluffigt till kaffet.

Mer påskläsning

Därför blir du smart av att äta ägg svd.se Så kokar du det perfekta ägget svd.se Påskfavoriter ur SvD:s receptskatt svd.se
Annons
X
Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

En väldigt bra egenskap hos ägg är att det går att variera i det oändliga i matlagningen.

Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X