Annons

470-svenskar i bronsjakt på VM

Med endast fredagens finalrace kvar av 470-VM i Enoshima ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på femte plats, med bra chans att ta ett VM-brons. Kampen om guld och silver står mellan Australien och Spanien.
Med endast fredagens finalrace kvar av 470-VM i Enoshima ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på femte plats, med bra chans att ta ett VM-brons. Kampen om guld och silver står mellan Australien och Spanien. Foto: Junichi Hirai/Svenska Seglarförbundet/TT

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tappade och ligger femma på 470-VM i Japan men har ändå chansen att ta ett brons.

Lovisa Karlsson och Olivia Bergström som jagade en nationsplats till OS nästa år misslyckades men får en ny chans i vår.

Under strecket
Håkan Bergholtz / TT
Publicerad

Dahlberg/Bergström hade ingen lyckad torsdag på 470-VM utanför Enoshima i Japan. Serien 11–9–9 i de tre sista seglingarna gjorde att de tappade sin bronsplats och ligger femma inför fredagens medaljrace.

"Enoshima bjöd på bländande förhållanden i dag, frisk vind och kalasvågor. Det är förhållanden som vi vanligtvis tycker om. Men det har varit väldigt tufft att vi båda drabbats av sjukdom, men samtidigt så har vi flera viktiga steg att utveckla. Bland annat segling i väldigt branta vågor", säger Dahlberg i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons