47 år och vill studera vidare – går det?

Foto: Pontus Lundahl/TT

Med en ordentlig karriär bakom sig vill veckans frågeställningar helt byta bana och studera till juridik. Det här är de viktigaste faktorerna för att lyckas, enligt jobbexperten.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fråga: Man hör ständigt talas om vuxna personer som vill förändra sin jobbsituation genom en ny utbildning eller genom vidareutbildning. Jag är en kvinna på 47 år med utbildning inom humaniora och administration/ledarskap som efter 20 år i it-branschen funderar på att börja studera juridik. Jag har haft olika anställningar på mellanchefsnivå, med och utan personalansvar, och har genom arbetet med juridiska frågor fått näring till en mångårig lust att studera juridik. Jag är dessutom generellt intresserad av och följer ämnet. Jag är dock osäker på om jag bara ska satsa på en fil kand eller om jag ska satsa på en magisterexamen.  Då kommer jag vara runt 55 år när jag är färdig. Med min erfarenhet, bakgrund och eventuellt en juristexamen föreställer jag mig till exempel ett jobb som rådgivare inom privat eller offentlig sektor.

Jag skulle uppskatta din syn på mina jobbmöjligheter och om jag bör satsa på en fil kand eller en master – med tanke på min ålder och i vilken grad det är möjligt att genomföra krävande juridikstudier vid sidan av jobb (eventuellt deltid). Eftersom jag har många år kvar i arbetslivet tycker jag mig kunna ”försvara” ett sådant vägval, men det handlar givetvis även om självutveckling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons