Annons

Många bilar utan åtgärd efter dieselgate

40 000 bilar i Sverige har inte åtgärdats efter Volkswagens manipulering av avgasvärdena – och kan alltså därför fortfarande ha regelvidriga utsläpp. Arkivbild.
40 000 bilar i Sverige har inte åtgärdats efter Volkswagens manipulering av avgasvärdena – och kan alltså därför fortfarande ha regelvidriga utsläpp. Arkivbild. Foto: Michael Probst/AP/TT

Runt 40 000 dieselbilar i Sverige har ännu inte åtgärdats sedan Volkswagens manipulering av utsläppstester uppdagades 2014, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

TT
Publicerad

I Sverige berördes ungefär 220 000 bilar, som VW har sagt att åtgärdas, så att de alltså inte fortsätter att släppa ut högt över gränsvärdena. Men av dem har 40 000 inte fått en uppdatering.

– Det är tråkigt att säga att vi inte är förvånade. Det är ju svårt att få in bilar automatiskt på det sätt man tänkt, och det har vi kritiserat myndigheten (Transportstyrelsen) för på ett tidigt stadium, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på intresseorganisationen M (tidigare Motormännen), till radion.

Annons
Annons
Annons